szerző:
hvg.hu

A videón látható kamion sofőrjénél elpattanhatott valami, mert igen veszélyes manővert hajtott végre.

Sok olyan videót láttunk már a neten, ahol egy türelmetlen autós minden KRESZ-szabályt megszegve előzi meg az előtte haladó másik autóst. Ez már önmagában sem veszélytelen mutatvány, ennek ellenére nemcsak személyautóval, kamionnal is csináltak már hasonló műveletet.

Ilyen volt például, amikor tavaly novemberben az M1-es leállósávjában előzött le mindenkit a kamionos. Ezúttal Dániában készült egy fedélzeti kamerás felvétel, és bár az nem autópályán történt, nem volt kevésbé veszélyes a helyzet.

A videóban jól látszik, hogy az előzést végrehajtó kamion sofőrje meglehetősen gyorsan hajtva, két terelőszigetet kikerülve, záróvonalat átlépve, egy kereszteződésen áthaladva előzte le a felvételt készítő járművet úgy, hogy végig szembe haladt a forgalommal.

Szerencsére szemből épp nem jött senki, így baleset sem történt, de az ilyen manőverekért jobb helyeken súlyos pénzbüntetést szabnak ki, amit ez esetben sem tartottunk volna túlzónak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!