szerző:
hvg.hu

Hiába használta a megkülönböztető jelzést a mentőautó, az Audi sofőrje nem tudta a dolgát.

Bár az autós iskolában elvileg mindenki megtanulja, hogy a megkülönböztető jelzést használó járművek számára elsőbbséget kell adni, a tapasztalat azt mutatja, ezt sokszor nem teszik meg a sofőrök. Ott volt például az az autós, aki simán áthajtott a szirénázó mentőautó és a mentőorvosi kocsi között. Az arról készült videóban jól látni, mennyire veszélyes volt a manőver.

Nemrég az Országos Mentőszolgálat is megosztott egy felvételt a Facebookon, ami az M0-ás autóúton készült. Hogy pontosan mikor, azt nem tudni, de valószínűleg néhány hónappal korábban. A videót egy balesethez igyekvő mentőautó fedélzeti kamerája rögzítette, az OMSZ így írt a balesetről:

Íme egy jó példa a rossz példára

Egy balesethez igyekvő mentő fedélzeti kamerája rögzítette, ahogy egy rutintalan autós a mentő elött hirtelen, indokolotlanul vészfékezett. Ebben az esetben az ütközés elkerülhetetlen volt. Személyi sérülés szerencsére nem történt, de a keletkezett kár jelentős. Kérjük, segítsd a mentő haladását és jelezd a szirénázó autónak, hogy merre szeretnél kitérni előle!

Csak remélni tudjuk, hogy nem szándékos volt az eset, de tény: az Audi sofőrje lefékezett, így a mentőautó nem, hogy nem fért el mellette, de lendületből neki is hajtott.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!