szerző:
hvg.hu

Az Országos Mentőszolgálat nemrég hozta nyilvánosságra azt a felvételt, amit egy mentőautó fedélzeti kamerája rögzített.

Alapvetés, hogy ha szirénázó autó közlekedik felénk, akkor a lehetőségekhez mérten a leginkább segítsük a haladását. Húzódjunk le, adjunk neki elsőbbséget vagy – ha gyalogosan közlekedünk – semmiképp se lépjünk ki a jármű elé. Ez utóbbihoz nem tartotta magát egy budapesti gyalogos, aki csak a mentőautó sofőrjének köszönheti az életét.

Az Országos Mentőszolgálat még a múlt héten töltötte fel azt a videót a Facebook-oldalára, ami egy igen meredek helyzetet mutat be. A mentőautó jól láthatóan siet, hogy célhoz érjen, amikor váratlanul egy gyalogos lép le az úttestre.

A sofőr éppen annyit korrigált csak, hogy ne üsse el a férfit, de ne is menjen neki a másik sávban lévő autóknak.

Azt nem tudni, pontosan mikor történt az eset, de bizonyos szempontból mindegy is. A lényeg, hogy ilyet senki ne csináljon, mert azzal nemcsak saját, de a mentősök és a beteg életét is veszélyezteti.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!