szerző:
hvg.hu/MTI

A kilenc ember halálát okozó baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A keddi közúti közlekedési balesetben kilenc ember vesztette életét, a jelenlegi adatok szerint mindannyian felnőtt korú román állampolgárok voltak – közölték a rendőrök.

A szükséges igazságügyi szakértői vizsgálatok folyamatban vannak – tették hozzá.

Ahogy korábban megírtuk, a 4-es főút 59. kilométerénél kedd délután történt baleset: egy román rendszámú kisteherautó és egy homokot szállító teherautó frontálisan ütközött.

Kedd este a román médiában feltűnt egy videó, amely szerint a kisteherautó sofőrje vezetés közben élő közvetítést indított a Facebookon, ez terelhette el a figyelmét, emiatt térhetett át a szemközti sávba.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!