szerző:
hvg.hu

Egészen érthetetlen manőver a főváros egyik olyan pontján, ahol rengeteg autó szokott közlekedni nagy sebességgel és menekülőhely sincs.

A Parkoló Szentendre nevű Facebook-csoport rakta ki oldalára azt az ijesztő videót, amelyen a Szentendrei gyorsforgalmi úton fordul meg egy autós. Ezzel pontosan szembe kerülve a forgalommal.

A videót egy olyan autóból rögzítették, amely a Budakalásznál, az M0-ról lehajtva ment volna Szentendre irányába, amikor a kamerája előtt lezajlott a jelenet.

A közlekedési szakértők szerint akár autópályára, akár gyorsforgalmi útra rossz irányba felhajtásról legyen szó, a legtöbbször a megosztott figyelem, a fáradtság, illetve a sémák rossz „alkalmazása” rejlik a háttérben. A közlekedésben is sablonok, sémák alapján dolgozzuk fel az információkat meggyorsítva a döntéseket.

A probléma abból adódik, ha nem ismerjük fel, hogy az „előhúzott” séma nem helyes. Akik tévesztenek, sokszor még akkor sem ismerik fel, hogy rossz úton járnak, amikor jönnek szemben az autópályán, azt gondolják, nem ők hibáztak – mondta el korábban egy közlekedésbiztonsággal is foglalkozó szakember hasonló témában a hvg.hu-nak.

Hullottak körülötte az autók, de csak ment, ment a menetiránnyal szemben az M1-esen

Kész csoda, hogy nem lett nagyobb baleset: hétfő este egy 55 éves férfi autójával kilométereken át haladt a forgalommal szemben az M1-esen, a Hegyeshalom felé vezető irányban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!