Itthon

NVB: jogsértő letépni a kutyapárt plakátjai, a földről azonban lekopnak

Az NVB pénteki ülésén több olyan beadványt is tárgyalt, ahol a kifogástevők a Magyar Kétfarkú Kutya Párt plakátjainak megrongálása miatt fordultak a testülethez. Az NVB megállapította, hogy Sopronban, valamint a fővárosban az Üllői úton és az Árpád hídon ismeretlenek eltávolították a párt plakátjait, és ez jogszabálysértő.

hvg.hu Itthon

A plakátok megrongálása nem bűncselekmény a bíróság szerint

A bíróság szerint a plakátot letépők csupán az alaptörvényben garantált véleménynyilvánítás szabadságának alkotmányos alapjogával éltek, ezért megszüntették az eljárást két rongáló ügyében. Mindketten saját magukat adták föl a rendőrségen a rongálás után.

Bicsérdi Ádám Kult

"Már a Playmobillal is rabszolgalázadást játszottam"

Főleg zenészként, dalszerzőként ismertek, de van egy másik oldaluk is: egyikük plakátrongálás miatt éjszakázott a rendőrőrsön, másikuk alternatív városi sétákat vezet turistáknak. Komáromy Gergely, reggae-zenész és aktivista, aki legközelebb már a kerítéshez és a menekülttáborokba menne, és Antonia Vai, aki Svédországból költözött hozzánk, és a dalszerzés mellett a Pride fontosságáról győzködi a magyarokat. Azért küzdenek, hogy mások is észrevegyék, hogy ez egy izgalmas és sokszínű hely.

Csikász Brigitta Itthon

Plakátrongálások: 85 tönkretett hirdetmény, 15 előállított ember

Két hét alatt 85 plakátot rongáltak meg az országban, ezekkel kapcsolatban összesen 59 eljárás indult, közülük 34-ben bűncselekmény elkövetése miatt nyomoznak - derült ki a rendőrségtől a hvg.hu által kikért adatokból. A rongálások által okozott kárt nem tudták megadni, de az a hvg.hu számításai szerint néhány millió forint lehet.

Csikász Brigitta Itthon

Felelősségre vonhatják a tejföldobálást nem jelentő rendőröket

Eljárás indulhat három kerületi rendőr ellen, akik nem vettek komolyan egy tejföllel vagy joghurttal megdobált plakátot, amelyet aztán átfestettek – tudta meg a hvg.hu. A történtek miatt jelentési és intézkedési kötelezettség elmulasztása miatt vonhatják őket felelősségre. A XV. kerületi rendőrkapitányság vezetője vizsgálatot rendelt el.

1 2

A címlapról ajánljuk