szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kedden délután felszállt a fehér füst a budai Larus rendezvényközpontból: megjelent a Gault&Millau Magyarország étteremkalauz 2017-es kiadványa. Most már tudhatjuk, kik lettek az év legjobbjai, melyik étterembe érdemes menni, hol ehetjük-ihatjuk a legjobbat. Szerintük. Mert a döntés, a végső értékelés úgyis a vendégé.

A G&U a kalauz megjelenése alkalmából hirdette ki az év díjazottjait.

Az Év Étterme: a Mádi Udvarház (Gusteau), amelynek Horváth Gábor a konyhafőnőke.

 Az Év Konyhafőnőke: Pesti István, aki a tatai Platán étterem konyháját jegyzi. Ezt megelőzően a Michelin-csillagos budai Tantit vitte.) 

Az Év Konyhafőnőke
G&M

 A Vidék Étterme: Kisvendéglő a Hargitához.  Békéscsabán hagyományos erdélyi-magyar konyha Metzger János vezetésével.

Az Év Feltörekvője: Pajta Bisztró. Az Őrségi nemzeti park területén, Őriszentpéteren Söre Csaba konyhafőnőkkel az élen.

Az Év Étteremtulajdonosa: Rosenstein Tibor és Róbert. Pesti családi étterem a hagyomány és evolúció jegyében.

Az Év Étteremtulajdonosa Rosenstein Tibor és fia

A Magyar Gasztronómia Reménysége: a 24 (!) éves Garai Ádám, aki  - a Mák bisztró, a Carne di Hall és az Onyx után - az Olimpia konyháján bizonyítja kivételes tehetségét.

Az Év Borászata: Szentesi Pince, Budaörs - Szentesi József.

A Magyar Gasztronómiai Egyesület által 2013-ban alapított - és a G&M által támogatott -  Aranyszalag minőségi tanúsítványt ezúttal az akasztói sziki ponty érdemelte ki.

A G&U által - a könyv zárásáig, vagyis 2016 októberében - legjobbnak tartott alternatív vendéglátóhely a hivatalosan 2016 október elején nyitott, Huszár Krisztián séf vezette  budapesti Beszálló Food Bar.

 A Gault&Millau idei kiadványában 231 étterem, 244 szálloda, 163 borászat valamint budapesti alternativ vendéglátóhelyek szerepelnek; rövid áttekintést ad kézműves sörfőzdékről, újhullámos kávézókról, pörkölőkről.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!