szerző:
hvg.hu

Ha nyár, akkor fagylalt. Ha sör, akkor… két gombócot kérünk. Először szombaton, a Belvárosi Sörfesztiválon.

Hol van már a csoki-vanília-puncs szentháromsága. Lassan uncsi az eper, a citrom, a pisztácia, de még a sós karamell is. A hideg nyalatok olyan generációváltáson dermedtek át, hogy manapság már szinte nincs olyan lehetetlen ízlés, ami ne találna tölcsérre.

 A hűsítő gombócok közé most „hivatalosan” is besorol a sörfagyi. Mert nem csak hogy áldását adta rá a Magyar Sörgyártók Szövetsége, hanem a Sör mi több (SMT) programja keretében egyenesen kereste a mestert a sör gombócosításához. S lőn: Damniczki Balázs cukrászmester szakértésével, saját fejlesztésű receptúra alapján elkészült a hűs finomság, amely a most nyílt (Szabadság téri) Belvárosi Sörfesztivál szombati napján debütál, méghozzá mindjárt kétféle ízben.

Az alkoholmentes lager sör felhasználásával megkomponált Mentes meggyes – nomen est omen – a nyár kedvelt gyümölcsének aromajegyeit hozza. Az enyhe alkoholtartalmú bak sör alapanyagú, úgy nevezett Bronzgombóc pedig karamellás ízvilággal ingerli a fogékony közönséget.

©
©

Aki kilátogat szombaton az SMT standjához, az napközben – a készlet erejéig persze – ingyenesen megkóstolhatja a kétféle sörfagyit.  Hab a tölcséren: a helyszínen lévő gifie automatában készített gif-jével egy rendhagyó, értékes ajándékokért zajló sörbajuszversenyben is részt vehet az SMT Facebook-oldalán  .

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!