szerző:
hvg.hu

A dobos két órát próbált előtte a zenekarral, mely ezen az estén játszott először klasszikus felállásában.

Ringo az angliai Birkenheadben (város a Mersey túloldalán, Liverpoolal szemben) ült első alkalommal a Beatles dobfelszerelése mögé.

Az eredeti Beatles-dobos, az együttesbe 1960-ban bekerült Pete Best pozíciója már '62 júniusának elején megingott, amikor a zenekar első EMI-os lemezfelvételén George Martin producer szóvá tette Best gyenge dobtudását.

A zenészt, hosszas lamentálás után, augusztus 16-én rúgta ki a Beatlesből Brian Epsein menedzser. Érdekesség, hogy azon a napon a zenekarnak volt egy lekötött koncertje, melyen természetesen már nem Best dobolt, de még nem is Ringo – hanem egy beugró zenész, Johnny Hutchinson, a liverpooli The Big Three zenésze.

Az új felállásban működő zenekar legközelebb szeptemberben stúdiózott. A dolog iróniája, hogy George Martin az új dobossal sem volt elégedett. Ahogy arról korábban írtunk, a producer egy pótdobost hívott be a Love Me Do, a P.S. I Love You és a Please Please Me felvételeire. Duplacsavar, hogy a Love Me Do kislemezváltozatának végül azt a felvételt választották, amin Ringo dobol, és nem azt, amin a kisegítő Andy White.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!