szerző:
hvg.hu

A zaklatási ügyeibe belebukó Harvey Weinstein öccse szerint a testvére egy javíthatatlan hazudozó.

Harvey Weinstein az amerikai elitben mindenhová be volt kötve, és mindenki a lekötelezettje volt. Ehhez képest most, hogy fény derült a három évtizede zavartalanul folyó zaklatási ügyeire, drámai tempóban veszíti el a szövetségeseit. A New York TImesban, majd a New Yorkerben megjelent cikkek után A-listás színészek, akiknek korábban szerepeket adott, fordítottak hátat neki, politikusok, akik korábban elfogadták a pénzét, próbáltak távolságot tartani tőle, a cégtársai, akikkel a Weinstein Companyt alapította, kirúgták, és még a felesége is bejelentette, hogy elválik tőle.

A TMZ most egyenesen azt állítja, hogy Harvey Weinstein testvére és üzlettársa, Bob Weinstein volt az, aki terhelő dokumentumokat szivárogtatott ki a New York Timesnak. A Weinstein Companynak egyébként most Bob Weinstein a vezetője, és ő maga reagált a híresztelésekre a TMZ-nek. Azt mondta: „Az öcsém nyilvánvalóan egy nagyon beteg ember. Sürgettem, hogy azonnal kérjen orvosi segítséget, mert óriási szüksége van rá. A megbánása és a bocsánatkérése az áldozatoktól komolytalan… bebizonyította, hogy egy világklasszis hazudozó, és ahelyett, hogy segítséget kért volna, másokat hibáztat. Az állításai határozottan hamisak. Imádkozom, hogy megkapja a segítséget, amelyre szüksége van.”

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!