szerző:
hvg.hu

Amy Everett szülei most mindent megtesznek, hogy fellépjenek az online bántalmazás ellen, és megakadályozzák a hasonló tragédiákat.

Egy felmérés szerint Ausztráliában minden ötödik gyerek átéli az online zaklatást. Vannak, akiknél ez tragikus következményekbe torkollik. Ilyen volt Amy Everett, aki 14 évesen vetett véget az életének.

A halálhírét az apja, Tick Everett osztotta meg a Facebookon egy megható bejegyzségben. Arról nem beszélt, hogy a lányát pontosan mivel zaklatták, csak annyit írt, hogy minden áron „meg akart szabadulni ennek a világnak a gonoszságától”: Az apa azt reméli, hogy a lánya halála segíthet majd abban, hogy „ne veszítsünk el több értékes életet”.

Tick Everett meghívta a zaklatókat is a lánya temetésére. „Ha valamilyen véletlen folytán azok az emberek is látják ezt a posztot, akik úgy gondolták ez vicces, és felsőbbrendűnek érezték magukat a szüntelen zaklatástól és megfélemlítéstől, jöjjenek el a szertartásra, és legyenek tanúi a teljes összeomlásnak, amit okoztak” – írta az apa.

A család egy alapítványt is létre akar hozni, hogy felhívja a figyelmet a bullying, a szorongás, a depresszió és a tinédzser kori öngyilkosság problémájára.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!