szerző:
hvg.hu

Elsőre talán zavarba ejtő, de van rá magyarázat.

A 2018-as téli olimpián nemcsak a sportolók, hanem a sportszergyártók is odateszik magukat. Az amerikai gyorskorcsolyázók szerelését azonban sikerült úgy megtervezni, hogy az elgondolkodtassa a nézőket: vajon mi van a sportolók lába között? A testhezálló dresszt ugyanis úgy tervezte meg az Under Armour, hogy pont az ágyékrészhez egy hatalmas, jól látható fehér foltot építettek be, amely bármennyire is funkcionális, látványra azért zavarba ejtő.

©

A folt azonban nem véletlenül van ott, és nem is valami vicces célt szolgál. A fehér rész más anyagból készült, mint a dressz többi része, és az a célja, hogy megakadályozza a súrlódást, amitől aztán a korcsoláyzók gyorsabban tudnak haladni. Az azonban nem világos, hogy a tervezők miért pont ilyen feltűnő színt választották, mindenesetre adtak témát a nézőknek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!