szerző:
hvg.hu

Az ottani idegsebészeti klinikán éppen elektródákat ültetnek egy Parkinson-kórban szenvedő páciens agyába. A beavatkozást élőben adják a Facebookon.

A Totalcar korábbi szerzője, Karácsony István három éve, motorozás közben vette észre, hogy magától remeg a lába, mára éjszakánként is arra riad fel, hogy a testének bal fele bénultan remeg.

A férfinál Parkinson-kórt diagnosztizáltak, a következő órákban pedig megműtik: mindkét agyféltekéjébe elektródát ültetnek, amit egy úgynevezett neuropacemakerrel kötnek össze, hogy így szüntessék meg a rohamait. Eközben mindvégig ébren lesz.

A páciens és a pécsi Idegsebészeti Klinika orvosai beleegyeztek, hogy a Szeretlek Magyarország a Facebookon élőben közvetítse az operációja egy részét. Ilyesmire Magyarországon korábban nem volt példa.

A közvetítésük első része itt látható.

18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!