szerző:
hvg.hu

Amilyen kényelmes, olyan hatalmas károkat okoz.

A nedves törlőkendők többsége poliészterből készül és milliónyi vegyi anyaggal impregnált mikroszálat tartalmaz. Nagy-Britanniában évente több tízezer csomagot adnak el ezekből, a kendők pedig gyakran a lefolyókban végzik el, eltömítve a csatornákat, de az sem szerencsésebb forgatókönyv, hogy a kioldódó mikroszálak a folyami és tengerek halakat pusztítják el, súlyos károkat okozva az ökoszisztémában.

Nagy-Britanniában elejét akarják venni annak, hogy még súlyosabb legyen ez a természeti katasztrófa, és a nedves törlőkendők betiltását tervezik. Addig is a gyártóknak és a kereskedőknek minél pontosabban fel kell tüntetniük a csomagoláson, hogy miként lehet kidobni a kendőket. A környezetvédelmi minisztérium szóvivője azt egyelőre még nem tudta megmondani, hogy a tiltás mikor lépne életbe.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!