szerző:
hvg.hu

Családi képet akart készíteni, nem egy olyat, mint amilyet focicsapatokról szoktak – mondta a fotós, aki elkészítette Harry herceg és Meghan Markle hivatalos fényképeit a szombati esküvőjük után.

Alexi Lubomirskinek határozott elképzelése volt arról, milyen képeket szeretne látni: nem akarta katonás rendben, szimmetrikusan, egy vonalban elhelyezni a pár körül a további szereplőket – köztük a királynőt, a friss férj bátyját és apjukat, a trónörököst –, sokkal dinamikusabb fotót akart készíteni – mesélte a BBC-nek. Ezért aztán nem közvetlenül egy fal elé állította be őket: a csoport egyik fele közelebb, a másik távolabb került tőle, így már a térbeli elrendezés is eltért egy kicsit a korábbi királyi esküvői fotókon megszokottaktól.

Íme a hivatalos fotók Harry és Meghan esküvőjéről

Három fotót tettek közzé a hivatalos csoportképekből.

Valódiságot azzal csempészett a fotóra Lubomirski, hogy II. Erzsébetet és Fülöp herceget, valamint harmadik gyermekét nemrég világra hozott Katalin hercegnét, ölében a kis Sarolta hercegnővel, leültette, akárcsak több kis koszorúslányt és apródot.

Mesélt a fotós arról a fekete-fehér képről is, amelyet elsőként adott ki az esküvő után a királyi család, és amelyen a szélesen mosolygó Harry és Meghan egy terasz lépcsőjén ücsörög.

©

"Kimentünk a rózsakertbe, ahol éppen három és fél percünk volt a fotózásra, hiszen az egész esemény óramű pontossággal zajlott. Az egész igazán varázslatos volt, olyan, amikor egy fotós számára minden a helyére kerül. Amikor elkészültünk, mondtam, hogy rendben, induljunk, de mielőtt visszamennének, üljenek le a lépcsőre. Meghan a földre omlott, aztán azon kezdtek viccelődni, hogy milyen fáradtak, milyen jó, hogy végre túl vannak az egészen. Egymásra néztek és nevettek. Csodálatos pillanat volt" – emlékezett vissza Alexi Lubomirski.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!