szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Fordult a kocka csíki sör ügyben, hiába döntött első fokon a Hargita megyei törvényszék a Heineken javára, az Európai Unió szellemi jogok védelmével foglalkozó hivatala a Csíki Sör Manufaktúra mellett állt ki, ami jó eséllyel perdöntő lehet másodfokon.

Új fejezetéhez érkezett a székelyföldi sörper, amelynek részleteiről korábban beszámoltunk. A Hargita megyei törvényszék egy hete megtiltotta gyártójának az "Igazi csíki sör" forgalmazását, ezzel első fokon helyt adott a Heineken Románia keresetének. Az ügyben eljáró bírák úgy ítélték meg, hogy az "Igazi csíki sört" gyártó és forgalmazó Lixid Project Kft. és tulajdonosa, Lénárd András megsértette a Heineken Románia szellemi tulajdonát, amelyet a Ciuc (Csík) és a Csíki Premium márkák levédése biztosított számára.

Azonban még az ítélet indoklása sem látott napvilágot, az Európai Unió szellemi jogok védelmével foglalkozó hivatala, a Belső Piaci Harmonizációs Hivatal (OHIM) közben elutasította a Heineken panaszát, amivel – a Hargita megyei bírói törvényszék döntésével szemben – azt jelenti ki, hogy a két márka nem összetéveszthető. Kérdésünkre Lénárd András elmondta, hogy véleménye szerint másodfokon ez szinte borítékolja győzelmüket. Ha ez valóban így lesz, a Heineken már csak a luxemburgi bírósághoz fordulhat, hogy megtámadja az OHIM döntését.

Elutasítva
©

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!