szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Áttörést hozhatna a piacképtelen diplomával rendelkezők helyzetén egy hatékony informatikai átképzési rendszer kialakítása a szakmai szövetség szerint.

„Óriási szakember hiány van ma a szoftverfejlesztői piacon. Ha új kollégát akarunk felvenni, gyakorlatilag csak egy másik cégtől tudjuk elcsábítani.” – mondta Langmár Péter, a Lab.Coop, a Green Fox Academy egyik alapítócégének vezetője egy sajtókonferencián. „A Green Fox Academy egy hidat teremt a jó szakemberekért harcoló IT cégek és a jobb lehetőségek után kutató ambiciózus pályaváltók között.” – ezt már Bárdos Kristóf, a Green Fox Academy alapításában résztvevő másik cég, a Digital Natives vezetője mondta.

“Ugyanis a környezetünkben élő fiatalok körében eközben azt tapasztaljuk, hogy rengeteg magasan képzett tehetség kallódik a munkaerőpiacon, akik sem a szakmai kihívások, sem az egzisztenciális lehetőségek tekintetében nem találták meg a számításaikat.” - folytatta Fazekas Barbara, a Green Fox Academy vezetője. Az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) részéről Horváth Ádám, oktatási igazgató azt mondta, hogy „ma a hazai informatikai munkaerőpiacon tényszerűen is több mint 10 ezer be nem töltött állás van. Az IVSZ legfrissebb, megjelenés előtt álló kutatása alapján azonban ez a szám várhatóan már a 20 ezer főt is meghaladja. Eközben 2014 - ben informatikai területen mindösszesen 366 fő szerzett mesterképzésen diplomát. A hazai IT szektor már jelenleg is a GDP 13,7 százalékát adja. Ha rendelkezésre állnának a keresett informatikusok, az további, akár két új Audi gyár felépítésével egyenértékű hatást jelentene. Ezért a Green Fox Academy - hez hasonló kezdeményezésekre nagy szüksége van a hazai gazdaságnak.” - zárta összefoglalóját Horváth.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!