szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Termékeit több százezer forintért árulja, azonban nem ő az egyetlen, aki a technikát alkalmazza: egy magyar wepshopban is kaphatóak a merinói fonalból készült takarók, sokkal olcsóbban.

A 27 éves Anna Marinenko webáruházát az Etsyn 50 ezren kedvelik, 80 ezer követője van az Instagramon, 28 ezer Facebookon. Sőt, a népszerűségét meglovagolva saját weblapot indított. Aki előtt nem lenne világos, mi az amiért bomlanak az emberek, alább megnézheti.

©

A kijevi lány nagyjából egy évvel ezelőtt talált rá a vastag merinó gyapjúfonalra, amiből tű nélkül, kézzel kezdett takarókat, sálakat kötni, majd feltölteni az Etsyre. Hogy mennyiért szerzi be az alapanyagokat, azt nem volt hajlandó elárulni a Business Insidernek, annyi viszont bizonyos, hogy termékeivel a vastagabb péntárcával rendelkezőket célozza. Egy sálért 30 ezer forintnál is többet kér, a takarók pedig százezertől a 225 ezer forintig kaphatóak. Egy pulóver 126 ezer. Marinenko gondolt azokra is, akik maguk szeretnének alkotni, így DIY (csináld magad) szett is elérhető, ahol a fonal mellé, két fából készült kötőtű is jár, 75 ezerért.

Kísértetiesen hasonló termékek kaphatóak a magyar Petrushka webshopjában is, csak nem ilyen borsosak. A márka tulajdonosától, Rövid Petrától megtudtuk, hogy körülbelül egy éve bukkant a Magyarországon nem kapható anyagra, amit Ausztráliából rendel. "Az interneten találtam rá erre a fonalra, berendeltem egy próbagombolyagot és azóta ezzel dolgozom. Elsősorban a magyar piacot lőttem be, ezért alacsonyabbak az áraim, de vannak megrendeléseim Európa több országából is. Szeretnék terjeszkedni, most egy új anyagot dobok piacra. A koncepció ugyanez, csak gyapjú helyett egy strapabíróbb anyaggal dolgozom majd" - mondja Petra, aki havonta körülbeül 100 sálra kap megrendelést és valamivel kevesebb takaróra. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!