szerző:
MTI

Csökkent a Harley-Davidson profitja és forgalma az idei első negyedévben részben annak hatására, hogy mérséklődött a kereslet az Egyesült Államokban, amely termékeinek fő felvevő piaca, a kereskedők pedig kedvezményes áron próbálták értékesíteni a cég motorkerékpár-modelljeit.

Az 1903-ban alapított amerikai motorkerékpár-gyártó cég kedden azt közölte, hogy a negyedéves adózott eredménye 186,37 millió dollár lett, ami elmarad a tavalyi év azonos időszakában elért 250,489 millió dollártól.

A cég bevétele 1,3 milliárd dollárra csökkent a március végével záródott három hónapban az egy évvel korábbi 1,57 milliárd dollárról.

A menedzsment azonban azt közölte, hogy a kedvezőtlen eredmények ellenére nem változtatnak a vállalat idei üzleti céljain.

A cég részvényárfolyama kedd este hat óra után 4,28 százalékos mínuszban, 56,89 dolláron állt a New York-i tőzsdén.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!