szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vérig sértette az elektronikus kereskedelemmel foglalkozó Amazon óriáscég az angliai Tilburyben dolgozó, túlhajszolt dolgozókat. Hét pennys (25 forintos) cukorkákkal próbálja a menedzsment jobb teljesítményre ösztönözni őket, igaz, az édesség délelőtt és délután is jár.

A Sunday Mirror újságírói heteken át vizsgálódtak a raktárbázison és megírták, hogy egyáltalán nem túlzóak a munkatársak túlhajszoltságával kapcsolatos hírek. A munkások napi tíz és félórás műszakokban dolgoznak, óránként 300 cikket kell mozgatniuk, minden lépésüket kamerarendszer követi, és ha lemaradnak, érkezik a figyelmeztetés. A heti munkaidő 55 óra, az órabér pedig 8,2 font a kemény melóért. A lap újságírói azt is kiszámolták, hogy a cég főnöke, az amerikai Jeff Bezos tavaly óránként 2,2 millió fontot keresett. A cukorkaosztás a cikk megjelenése után kezdődött a telepen, de az akció nem aratott osztatlan sikert a munkások körében.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.