szerző:
hvg.hu

Rövid időn belül megszülethet a megállapodás a taxik áremeléséről az Országos Taxisszövetség és a főváros között – írta a Magyar Nemzet. A tervek szerint 10-15 százalékkal magasabb díjakat alkalmaznának.

Metál Zoltántól, a taxisszövetség elnöke azt mondta a lapnak, "a főváros sem tud, és ahogy látom a tárgyalásokon, nem is akar vitatkozni velünk", ezért is kell emelniük az árakon, ami Metál elmondása szerint a megnövekedett költségek és biztosítási díjak is indokolnak.

A taxielnök megismételte, 10-15 százalékos emeléssel számolnak, ami szerinte egy átlagos fuvar esetében 3-400 forinttal jelentene többet. "Ez nem az az összeg, ami miatt az emberek a jövőben meggondolják, hogy beüljenek-e a taxiba. A vállalkozásoknak viszont nagyon fontos. Ha nem akarják tönkretenni a sofőröket, akkor a korrekciót végre kell hajtani" – jelentette ki Metál.

A Magyar Nemzet azt írta, az új árak leghamarabb csak tavasszal, április 1-jétől léphetnek életbe.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!