szerző:
hvg.hu

Kevés gluténmentes ételeket kínáló étterem működik a fővárosban, de most szélesedett a kínálat. Az Üllői úton megnyílt a Szederinda Étterem, ahol egy okleveles dietetikus is a vendégek rendelkezésére áll - aki akár a tej-, laktóz-, tojásmentes ételek közötti választásban is segíthet.

Kizárólag ellenőrzött, gluténmentes alapanyagokat használ a közelmúltban megnyílt Szederinda Étterem, ahol az ételallergiával küzdő vendégeknek is sok mindent tudnak kínálni az étlapról.

Az egyik tulajdonos, Wirth Krisztina a nemrégiben lezajlott megnyitó után azt mondta, neki és lányának is gluténérzékenysége van, amivel komoly diéta segítségével tudnak együtt élni.

Korábban nehéz volt számukra az alapanyagok beszerzése, így személyes érintettségük okán a családi élelmiszer-kiskereskedésüket 2009-ben egy diétás élelmiszerekkel foglalkozó szaküzlettel bővítették, később pékséget is nyitottak, ezt követően pedig egy kávézórészleget is kialakítottak – természetesen itt is csak a megfelelő alapanyagokkal dolgoznak.

©

Az önkiszolgáló étterem gondolata már két éve megszületett, és hosszú munka eredményeként nyitott meg most a Szederinda – tette hozzá Wirth Krisztina. A gluténmentes ételek mellett tej-, laktóz-, tojásmentes ételeket is kínálnak, a vendégeknek pedig egy okleveles táplálkozástudományi szakember, dietetikus is segít.

Wirth Krisztina szerint a nyitás után azt tapasztalták, hogy vendégeik egy rész egyáltalán nem ételallergiás, ők nem is érzik az ízeken a „mentességet”, aminek nagyon örülnek, "hiszen az volt a cél, hogy bárki ehessen nálunk egy finomat, olyan családok is, ahol nem mindenkinek kell diétáznia".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!