szerző:
MTI

Februárban megugrott a globális acéltermelés a nemzetközi acélszövetség (Worldsteel) adatai szerint. A világgazdasági fellendülés egyik barométerének tekintett acéltermelés 24,2 százalékkal nőtt az év második hónapjában az egy évvel korábbihoz képest, 108 millió tonnára.

A világ acéltermelésének 85 százalékát adó cégeket tömörítő nemzetközi szervezet szerint a kapacitások kihasználtsága másfél éves csúcsra emelkedett februárban, és elérte a 79,8 százalékot.

A világ legnagyobb acéltermelő országában, Kínában 22,5 százalékkal emelkedett a termelés, 50 millió tonnára. Európában az első helyen álló Németországban 34,3 százalékkal nőtt a kibocsátás.

A Worldsteel előrejelzése szerint további fellendülésre lehet számítani az ágazatban, mivel az OECD-tagországok gazdasága folyamatosan erősödik, világszerte növekszenek az autóeladások és teljes gőzzel folynak az infrastrukturális beruházások Kínában.

MTI Gazdaság

Idén 30 százalékkal esik a német acéltermelés

Idén mintegy harminc százalékkal esik a német nyersacél-termelés, nagyobb mértékben az eddig vártnál, de jövőre már a termelés bővülése várható - jelentette ki kedden a német acélszövetség vezetője.

MTI Gazdaság

A felére zuhant az acélipari termelés a válság miatt

A magyar acélipari termelés a válság miatt a felére zuhant úgy, hogy a három legnagyobb termelő üzem közül a diósgyőriben teljesen leállt a termelés, míg Dunaújvárosban és Ózdon csökkentették a kibocsátást - írja hétfői összeállításában a Napi Gazdaság.

MTI Gazdaság

Több mint 20 milliárdos a veszteség az acéliparban

A magyarországi vas- és acélgyártók 21,9 milliárd forint veszteséget könyveltek el 2009 első félévében, míg egy évvel korábban még 29,3 milliárd forintos nyereségre tudtak szert tenni – közölte hétfői számában a Világgazdaság.