szerző:
MTI

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vizsgálja az általános forgalmi adó mérséklésének költségvetési és reálgazdasági hatását, de az elsődleges cél a személyi jövedelemadó egyszámjegyűvé tétele - közölte a tárca. Az NGM szerint Varga Mihály tárcavezető legutóbbi beszédében semmiféle ígéretet nem tett az adóváltozásokról, csak "feltételezésekbe bocsátkozott".

Megerősítette az NGM, hogy a kormány adópolitikájának fókuszában továbbra is elsősorban az élőmunkát terhelő adók súlyának csökkentése áll, ezért elsődleges cél a személyi jövedelemadó egyszámjegyűvé tétele.

Amint a költségvetési mozgástér lehetővé teszi az általános forgalmi adó mérséklése is napirendre kerülhet - tették hozzá.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy múlt hét pénteki szakmai rendezvényen azt mondta, a tervek szerint még ebben a kormányzati ciklusban az egyszámjegyű szja mellett az áfa 27 százalékos kulcsa is csökkenhet.

Az NGM most azt közölte, hogy a miniszter a Business Leaders Forum által megrendezett XVI. Pénzügyi Csúcstalálkozón felszólalásában "csak feltételezésekbe bocsátkozott, de semmiféle ígéretet nem tett arra, hogy az adók kapcsán mi fog változni."
   

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!