szerző:
MTI

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vizsgálja az általános forgalmi adó mérséklésének költségvetési és reálgazdasági hatását, de az elsődleges cél a személyi jövedelemadó egyszámjegyűvé tétele - közölte a tárca. Az NGM szerint Varga Mihály tárcavezető legutóbbi beszédében semmiféle ígéretet nem tett az adóváltozásokról, csak "feltételezésekbe bocsátkozott".

Megerősítette az NGM, hogy a kormány adópolitikájának fókuszában továbbra is elsősorban az élőmunkát terhelő adók súlyának csökkentése áll, ezért elsődleges cél a személyi jövedelemadó egyszámjegyűvé tétele.

Amint a költségvetési mozgástér lehetővé teszi az általános forgalmi adó mérséklése is napirendre kerülhet - tették hozzá.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy múlt hét pénteki szakmai rendezvényen azt mondta, a tervek szerint még ebben a kormányzati ciklusban az egyszámjegyű szja mellett az áfa 27 százalékos kulcsa is csökkenhet.

Az NGM most azt közölte, hogy a miniszter a Business Leaders Forum által megrendezett XVI. Pénzügyi Csúcstalálkozón felszólalásában "csak feltételezésekbe bocsátkozott, de semmiféle ígéretet nem tett arra, hogy az adók kapcsán mi fog változni."
   

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!