szerző:
MTI / hvg.hu

Glattfelder Béla, a gazdasági tácra volt gazdaságszabályozásért felelős államtitkár alett a szombathelyi MÁV Vasjármű Kft. ügyvezető igazgatója.

Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium egykori államtitkára, a Fidesz volt országgyűlési és EP-képviselője lett a felszámolás alatt álló szombathelyi MÁV Vasjármű Kft. új ügyvezető igazgatója - írta hétfőn a Nyugat.hu hírportál. A felszámolás alatt lévő céget a Mozdony és Vasúti Járműjavító Kft. vásárolta meg.

Glattfeldert az őszi államtitkárcserék alkalmával küldték el a nemzetgazdasági tárcától, azt megelőzően Európai Parlamenti képviselő volt. A volt képviselő elmondta, hogy kibérelték a Vasjármű volt szombathelyi telephelyét, jelenleg a tevékenység megkezdéséhez szükséges engedélyek megszerzésén dolgoznak. Azt mondja, szeretnék átvenni a Vasjármű valamennyi alkalmazottját, különösen azokat akik a termelésben dolgoznak. Vizsgálják, hogy a dolgozók átvételéhez milyen állami támogatást kaphatnak.

Glattfelder Béla
©

Péter Márta, a MÁV Vasjármű Kft. felszámolója azt mondta, hogy a MÁV Vasjármű Járműjavító Kft. felszámolását tavaly májusban a Szombathelyi Törvényszék rendelte el, a cég ugyanis 270 hitelezőnek összesen csaknem egymilliárd forinttal tartozott, a hitelezők pedig nem járultak hozzá a korábbi fizetési moratórium meghosszabbításához. A MÁV Vasjármű Kft.-nek a felszámolás ellenére 2015 végéig folyamatosan voltak megrendelései, az üzemben jelenleg is folyik a munka, a tavalyi évben egymilliárd forint körüli árbevételt ért el.  A felszámolás során a gépeket, berendezéseket, eszközöket sikerült értékesíteni, az így befolyt összegből elégíthetik ki a hitelezők igényeit. A cégnek ingatlanvagyona nem volt, a telephelyet bérelték. A vagyonelemek új tulajdonosát ugyanakkor már nem terhelik a cég korábbi tartozásai, így remélhetően megnyílik a lehetőség a további fejlesztések előtt - mondta a felszámoló.
   

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!