szerző:
hvg.hu

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság csütörtöki ítélete szerint jogsértő, hogy egy békéscsabai cég nem alkalmazott egy nőt, aki kukásautó-sofőrnek jelentkezett – írja a Bors.

A vállalat vezetősége azzal utasította el a békéscsabai asszonyt, hogy ezt a munkát hagyományosan férfiak végzik. Sok kosszal, porral és piszokkal jár, ráadásul külön tisztálkodó- és öltözőrészleget sem alakítottak ki nőnek a bérelt telephelyükön – olvasható a cikkben.

A nő az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult, amely kimondta: a nők és férfiak közötti megkülönböztetés csak akkor nem jogsértő, ha a munka jellege miatt indokolt. Ebben az esetben viszont a cég gyakorlata önkényes és indokolatlan volt.

A bíróság is ugyanarra jutott, mint az Egyenlő Bánásmód Hatóság, vagyis hogy jogsértő volt elutasítani az asszonyt – mondta Gregor Katalin ügyvéd.

A nő a tárgyaláson nem jelent meg, telefonon az ügyvédje sem tudta elérni. Így az is kérdéses, beadja-e újra a jelentkezését a szemétszállí­tóknál – írja a lap.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!