szerző:
hvg.hu

Papíron minden rendben van, a kérdés, hogy a 480 órás képzésen valóban részt vettek-e Mészáros Lőrincék, akik mostanáig 1400 hektár állami földre tették rá a kezüket.

A Tolna megyei Juhépuszta mezőgazdasági telepén vizsgázott le földművelési ismeretekből Mészáros Lőrinc, és jutott aranykalászos gazdaképesítéshez - írta meg a HírTv-re hivatkozva a Magyar Nemzet.

A felcsúti polgármester családja eddig mintegy 1400 hektár állami földet szerzett meg a tavaly óta tartó földárveréseken. Az állami földek vásárlásának előfeltétele, hogy a pályázó egy 480 órás gazdatanfolyamot sikeresen elvégezzen. A Magyar Nemzet korábban írt arról, hogy a minősítést „gyorstalpaló” aranykalászos tanfolyamokon lényegében bárki megszerezheti a kötelezően meghatározott óraszámok teljesítése nélkül is; előfordult, hogy három hónap alatt befejezték a képzést - ami papíron heti 45 tanóra igazolását jelenteni.

©

Távoktatást ugyan nem engednek meg a jogszabályok, de a HírTv riportja azt is bemutatta, hogy be sem kell járni az órákra, hiszen „nem szokott előfordulni, hogy valaki megbukik”. Somogyi Imre, a juhépusztai képzőhely vezetője elmondta azt is, hogy Mészárosék mellett a Lázár testvérek is hozzájuk jártak képzésre.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!