szerző:
hvg.hu

Az első szurkálások után a XX. kerületi adóshoz kiszálló NAV-ellenőrök menekülni próbáltak, ám az udvar kapuja zárva volt. A támadó ott beérte őket, és egyikükbe több mint hússzor vágta bele a kést. Miután végzett áldozatával, a másik NAV-os ellen fordult, aki egy kukának köszönheti, hogy nem szurkálták halálra. Az ügyészség kényszergyógykezelést javasol a budapesti férfinek.

Vádat emelt a NAV munkatársait megkéselő férfi ügyében a Fővárosi Főügyészség.

Különös kegyetlenséggel, hivatalos személy sérelmére, több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat azzal a 36 éves férfival szemben, aki a vád szerint egy évvel ezelőtt késsel támadt a NAV hivatalos ügyben eljáró két munkatársára.

©

A vádirat szerint a vádlott 2009-től nagyobb összegű adóhátralékot halmozott fel, amit nem egyenlített ki, így vele szemben végrehajtási eljárás indult. Tavaly február 23-án ezügyben kora délután két NAV-munkatárs kereste fel őt XX. kerületi címén. A hivatalos eljárásukat igazoló sértetteket a vádlott szülei engedték be, majd bekísérték őket a házba, ahol a férfi tartózkodott.

Horrorisztikus részletek

A vádlott semmiféle együttműködést nem tanúsított, nem igazolta magát, a sértettek kérése ellenére a szobában a lámpát sem kapcsolta fel, ellenben felkapta a sértettek aktatáskáját, és kidobta a ház udvarára. Ezután visszament a szobába, ahol a sötétséget kihasználva a táskájából magához vett két kést, és azokkal rátámadt a sértettekre.

A két férfinak sikerült kimenekülnie a ház udvarára, a támadó azonban utánuk futott. Az utcára nyíló kapu zárva volt, így a sértettek az udvaron rekedtek. A vádlott a kapunál beérte őket, majd mindkét kezében egy-egy kést tartva ismét rájuk támadt, eközben egyiküket több mint húsz alkalommal megszúrta. A férfi az elszenvedett súlyos sérülések következtében perceken belül életét vesztette.

Ezután a vádlott a másik sértettre támadt, akinek azonban az udvaron lévő kukával sikerült őt magától távol tartania, miközben telefonon kért segítséget. A mentőket ezalatt a vádlott édesanyja is értesítette. A vádlott egy idő után felhagyott a NAV-os támadásával, és bement a házba, ahol az időközben kiérkező rendőrök elfogták.

A mentők a támadást túlélő sértettet életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg ideiglenes kényszergyógykezelés alatt álló vádlottal szemben kényszergyógykezelés elrendelését indítványozta a vádiratban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!