szerző:
hvg.hu

A Fashion Streetet kialakító és üzemeltető Immobilia Zrt. nem tud arról, hogy az V. kerület szerződést akarna bontani velük, de ha így van, akkor jogi lépésekre készülnek.

Jogi lépéseket készül tenni a Csipak Péter milliárdos érdekeltségébe tartozó Immobilia Zrt., amelyről az Origo azt írta, a csütörtöki V. kerületi képviselő-testületi ülésen az önkormányzat egyoldalúan felmondta a 2008-ban ötven évre kötött közterület-használati szerződést a Fashion Streetről.

A cég a hvg.hu-val azt közölte, hivatalosan nem értesültek a képviselő-testületi döntésről, de mivel ők a megállapodás minden pontját betartották, ezért amennyiben a hír valósnak bizonyul, úgy azt megvizsgálják és a szükséges jogi lépéseket megteszik.

©

"A Fővárosi Közterület-hasznosítási Társulás 50 évre szóló közterület-használati megállapodást kötött az Immobilia Zrt.-vel. A megállapodás alapján cégünk az elmúlt 8 évben százmilliós nagyságrendben a mindenkor hatályos közterület-használati díjakat megfizette" – írták, hozzátéve, saját költségen takaríttatták napi szinten az önkormányzat tulajdonában lévő közterületeket is, legutóbb pedig a karácsonyi díszvilágítást például 70 millió forintból finanszírozták.

Mint írták, az Immobilia Zrt. az alapítója, tulajdonosa és fejlesztője a 2005-ben indult Fashion Street projektnek, mert az önkormányzatnak nem volt elég forrása az évtizedek óta elhanyagolt történelmi belvárosi sétálóutca és környezetének felújítására, a Budapest Világörökségének pufferzónájához tartozó Deák Ferenc utcát pedig több mint 1 milliárd forintból újították fel, a burkolatot lecserélték gránitburkolatra és az azóta felszámolt Kulturális Örökségvédelmi Hivatal iránymutatásai alapján saját forrásból felújítottak öt társasházi homlokzatot is.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!