szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Míg a héten eltűnt az Aldi kínálatából a Magyar Nemzet, a másik, magyar piacon jelen lévő német tulajdonú diszkont kereskedelmi lánc, a Lidl továbbra is forgalmazza a konzervatív napilapot.

©

Mint megírtuk, az Aldi a változó fogyasztói szokásokra ("megváltoztak a piaci igények") hivatkozott, amikor egy vásárló arról érdeklődött, hogy miért nem lehet kapni Magyar Nemzetet és miért van csak Magyar Idők. A Magyar Nemzet tulajdonosa a kegyvesztett Simicska Lajos nagyvállalkozó. Miután összeveszett Orbánnal, Liszkay Gábor, a Nemzet volt kiadója vezetésével alakult meg az új kormánypárti lap, a Magyar Idők.

A Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (MATESZ) adatai szerint 2015 utolsó negyedévében az egy évvel korábbihoz képest 12 ezerrel kevesebb példány fogyott a Magyar Nemzetből, így az 35 ezer eladott példányról lecsökkent 22 ezerre. A Magyar Idők hasonló adatai nem publikusak, de szerkesztőségi forrásból a hvg.hu úgy értesült, nemrég nagyon örültek annak, hogy elérték a 10 ezres eladott példányszámot.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!