szerző:
hvg.hu

A Bátaapátiban épülő nukleáris hulladéklerakó tendereit eddig rendre a Közgép nyerte, most a legújabb közbeszerzés-király, a miniszterelnök vejéhez is köthető West Hungária Bau folytathatja az építést.

A West Hungária Bau nyerte azt a közbeszerzést, amit a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. írt ki a Bátaapátiban épülő nukleáris hulladéklerakó további építésére. A szerződés értéke 998,5 millió forint.

Korábban évekig a Simicska Lajos-féle Közgép nyerte a paksi és a bátaapáti közbeszerzéseket, de az Orbánnal való szaktítás után most a Tiborcz Isvánhoz köthető céghez vándoroltak a hulladéklerakó munkálatai.

©

A West Hungária Bau az utóbbi időben elég sikeresnek mondhatja magát az állami tendereken, a Várkert Bazár felújítása mellett a Nemzeti Lovarda átalakítását is ők végezhetik, Mészáros Lőrinc családi cégével közösen.

Az cég korábban azzal vált híressé, hogy kivásárolta Tiborcz István, vagyis a miniszterelnök vejének a részét at Elios Innovatív Energetikai Zrt.-ből, amely közvilágítás-felújítási megbízásait jelenleg is vizsgálja az Európai Unió csalásellenes hivatala.