szerző:
hvg.hu

Egy héten belül a harmadik kellemetlen kritika érheti a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt, amelyet eddig Európa tíz legjobb karácsonyi vására közé soroltak. A magas árak és az éjszakára fedetlenül hagyott ételek után a drágán mért forralt borra is panasz lehet, miután gyanús palackokra lett figyelmes a 444.hu olvasója.

Idén sem olcsó a Vörösmarty téri karácsonyi vásár, amelyet évről évre rengeteg turista is felkeres. Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki például egy pár kesztyűt vagy sapkát szeretne vásárolni, de az ételt és az italt is drágán adják.

A Magyar Nemzet múlt heti összeállítása szerint három deci forralt bort például 900 forintért, ugyanennyi forró teát pedig 450-ért adnak, 1300 forint a rumpuncs és 1650 a grog. A sült gesztenyét szemenként 100 forintért mérik, 10 darabos a kisadag, 15-ös a nagy. Egy egész csülök 5500 forint, a fél 3300, a negyed 1800. 2800 forintért libacombot lehet venni lila káposztával. A kürtőskalácsot 1500 forintért adják.

Már csak a magas árak miatt is felháborító volt az, amit a 444.hu egyik olvasója vett észre múlt héten, hajnalban. Az éjszakai szél feltépte az egyik bódé ponyváját, és láthatóvá vált a pulton fedetlenül hagyott étel, amit másnap akár még el is adhattak, frissen készültként.

Szintén a 444.hu egyik olvasója fedezett fel valami furcsát egy forralt boros bódénál. Az üstök alatt zsugorfóliákban állt egy olyan vörösbor, amelyből kétliternyit nyolcszáz forint alatti áron kínálnak az egyik webshopban. Az erről készült fotó persze önmagában még nem bizonyítja azt, hogy az olcsónak számító bort adnák el magasabb áron minőségi forralt borként a vásár vendégeinek. Az mindenesetre különös, hogy a minőségi italt ígérő bódénál ilyen terméket tárolnak, és nem is kis mennyiségben, mindenki szeme láttára.

A múlt heti magyar nemzetes cikkben emlékeztettek: a szervező Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ büszke arra, hogy a vásári kiállítókat szakmai zsűri választja ki, szigorú minőségi követelmények alapján.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!