szerző:
hvg.hu

Politikai hitegetés helyett a gazdasági sikerek azok, amelyek valóban boldogítanak – ezt mutatja két szomszédunk példája.

Sokkoló adat bukkant fel az Eurostat legutóbbi jelentésében, Románia az egyéni fogyasztást tekintve beérte Magyarországot. Ha bejön a románok tartósan évi 5 százalék fölötti GDP-növekedése, akkor fél évtized alatt nagyon megközelítheti az ennél lényegesen lassabb tempóra képes magyar gazdaságot.

A HVG e heti számának összeállítása részletesen bemutatja, hogy az adatok szerint mennyire tud felzárkózni a román gazdaság a magyarhoz, és azt is, hogy másik szomszédunk, Szlovákia hogyan húzott el már korábban mellettünk.

Ha kíváncsi, hogy hogyan tekintenek manapság Romániában és Szlovákiában erre a regionális gazdasági versenyre, amelynek hőn áhított célja ősidők óta az osztrák életszínvonal megközelítése, a HVG e heti számából ezt is megtudhatja.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!