szerző:
hvg.hu

Tovább nőhet a lakások ára - hangzott el egy ingatlankiadással foglalkozó konferencián.

A budapesti belvárosi albérletárakat az Airbnb terjedése havi átlag húszezer forinttal emelte 2010 óta – erről Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője beszélt a szombaton rendezett Első Apartmankiadó Konferencián. A napi.hu beszámolója szerint a szakértő a következő évekre lassuló áremelkedést jósol a lakáspiacon, ezért azoknak, akik a rövid távú kiadás céljából vásárolnának lakást, nem érdemes azt várniuk, hogy csökkennek az árak.

A rövid távú lakáskiadás, vagyis az airbnb-zés Budapesten is egyre népszerűbb. Amíg öt évvel ezelőtt 3-400 lakás közül választhattak a hozzánk látogatók, 2017 nyarára közel 9000 ilyen ingatlan állt a rendelkezésükre, amely 4500 házigazda kezében volt – ez már a konferenciát szervező Magyar ApartmanKiadók Egyesületének közleményéből derül ki.

További részletek a napi.hu cikkében.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!