szerző:
MTI

Hatszáz millió dollárral 3,1 milliárd dollárra, azaz 812 milliárd forintra csökkent Donald Tump vagyona a Forbes kedden ismertetett összesítése szerint. Az amerikai elnök 92 helyet csúszott vissza a leggazdagabb amerikaiak listáján egy év alatt, és jelenleg a 248.

Az üzletemberből lett republikánus politikus holtversenyben áll a Snap közösségimédia- és technológiai cég 27 éves társalapítójával és elnök-vezérigazgatójával, Evan Spiegellel, aki a legfiatalabb a Forbes felsorolásában.

A magazin a New York-i ingatlanpiacot sújtó nehézségeivel, költséges elnöki kampányával, illetve egy tetemes költségeket felemésztő keresettel magyarázta Donald Trump vagyonának csökkenését.

A januárban hivatalba lépett amerikai elnök rendszeresen bírálja a Forbes magazint, és azt állítja, hogy vagyonát rendre alulbecsülik. A választási kampányban azt mondta, hogy több mint 10 milliárd dollárja van.

A négyszázas összesítésben továbbra is Bill Gates az első. A Microsoft társalapítója 24. éve vezeti a listát, vagyonát 89 milliárd dollárra taksálja a Forbes.

A második Jeff Bezos a maga 81,5 milliárd dollárjával. Az Amazon alapítóját és elnök-vezérigazgatóját Warren Buffett befektetési guru és Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója követi 78, illetve 71 milliárd dolláros vagyonnal.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!