szerző:
hvg.hu

Januárban dönthet a Fővárosi Közgyűlés a budapesti központi közbeszerzéseket intéző cég bezárásáról – értesült a Magyar Nemzet.

Hatalmas a lemaradás a fővárosi közszolgáltatásokban, főként a tömegközlekedési közbeszerzések akadoznak, emiatt a BKV-nál csak rendkívüli intézkedésekkel tudják előteremteni a napi működéshez szükséges alkatrészeket – közölte a Magyar Nemzet belső forrásokra hivatkozva.

A lap szerint a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. is legalább olyan nagy bajban van, mint a BKV, részben szintén az alkatrészek, hulladékszállító célgépek teherautók, üzemanyagok beszerzése miatt.

Az idén nyáron 100 millióról 150 millió forintra emelt értékhatár fölötti pályázatokért 2016-től a Fővárosi Közbeszerzési Lebonyolító és Minőségbiztosító Kft. a felelős.

A Fővárosi Közgyűlés januárban dönthet a lap szerint fideszes érdekkörök nyomására létrehozott társaság felszámolásáról.

A cég ugyanis nem váltotta be a reményeket, miszerint ha központosítják a főváros intézményeinek és cégeinek közbeszerzését, átláthatóbb, hatékonyabb és olcsóbb lesz a működés, ez pedig egyre nagyobb kárt okoz - tette hozzá a Magyar Nemzet.