szerző:
hvg.hu

Nem kell a kormánynak előlegeznie.

Megszületett az elvi döntés arról, hogy az Európai Bizottság kifizeti a magyar kormány által október végéig küldött, fejlesztési támogatásokat érintő számlákat – értesült a Portfolio. Ez annak tudható be, hogy a hétfőn kezdődött budapesti auditján a bizottság tisztviselői nem tártak fel olyan súlyos problémákat, amelyek miatt megszakították volna a kifizetést.

Ez azt jelenti, hogy az év végéig 330 milliárd forint érkezhet az államkasszába, sőt, ha a kormány még továbbít számlákat, azokat is kiegyenlíti Brüsszel.

A gazdasági portál hétfőn írt arról, hogy a következő két hétben születhet meg a döntés arról, hogy a bizottság visszatartja-e a regionális támogatásokat, amelyeket a kormány egyébként már megelőlegezett a kedvezményezetteknek. Ha ez következett volna be, az veszélybe sodorta volna a kormány célkitűzéseit is, hiszen valamiből fedezni kellett volna a „kinnlevőséget”.

A portál ugyanakkor megjegyzi: ilyen rövid idő alatt az auditorok nem is hozhattak meg ilyen nagy horderejű döntést, így elképzelhető, hogy előbb fizetnek és utána vonják le a tapasztalatokat.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!