szerző:
MTI

Érdeklődők már vannak a flyNikire, a légitársaságot alapító volt Forma-1-es pilóta, Niki Lauda és a Thomas Cook Holding tárgyal az esetleges felvásárlásról.

A sok esetben új flottával, alacsony költségek mellett üzemelő fapados légitársaságok addig nyomják lefelé a jegyárakat, amíg csődbe nem mennek a versenytársak - mondta Tunkli Dániel, a Concorde vezető elemzője a hétfői Világgazdaságban.

A szakértő hangsúlyozta, sok olyan légitársaság van a piacon - például a lengyel LOT és a román Tarom -, amely veszteségesen működik átlagos piaci környezetben, de nem megy csődbe, mert az állam mindig mentőövet dob neki.

A flyNiki egy héten belül elveszítheti résidejét, ha a végrehajtók nem találnak elég gyorsan vevőt - írja a Világgazdaság az üzemi tanács elnöke, Stefan Tankovits nyilatkozatát idézve, amely az ORF osztrák közszolgálati rádióban hangzott el.

Kiderült: érdeklődők már vannak a flyNikire, a légitársaságot alapító volt Forma-1-es pilóta, Niki Lauda és a Thomas Cook Holding tárgyal az esetleges felvásárlásról, de a Ryanair is jelezte, lehet, hogy ajánlatot tesz a vállalat részvényeire.

Nem a flyNiki az egyetlen csődbe ment légitársaság az idén, anyavállalata, az Air Berlin, az Alitalia és a Monarch is hasonló sorsra jutott.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!