szerző:
hvg.hu

Kifogást nyújtott be az orosz Szilovije Masini a Roszatom fellebbviteli bizottságánál, amiért műszaki okokra hivatkozva kizárták a Paks II. egyik legnagyobb tenderéből.

Az áramfejlesztő turbinára pályázó szentpétervári cég szilveszter előtt két nappal nyújtotta be panaszát – írja az MNO. A Roszatom a tenderen a GE Hungary Kft. nettó 248,12 milliárd forintos ajánlatát fogadta el, miután kizárta az orosz versenytársat. A Roszatom honlapján közzétett hirdetmény hosszan taglalja, mely paramétereknek nem felelt meg a szentpétervári cég. A GE pályázatával kapcsolatban nem vetődött fel semmilyen kifogás.

A Roszatom szeptember óta hétszer halasztotta el a döntést arról, melyik cég szállíthatja az új blokkok egyik legfontosabb berendezését, az áramfejlesztő turbinákat. A befutó GE szállítja majd a szintén a Roszatom fővállalkozásában épülő első török atomerőmű turbinaegységeit is.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Gazdaság

A Roszatom így magyarázza a finn atomerőmű építésének csúszását

A finn projekt építési engedélyének kiadásáról még nem született döntés, ezért inkorrekt az az állítás, amely szerint a finn nukleáris hatóság a felmerült biztonsági problémák miatt nem adja ki az építési engedélyt- írja a hvg.hu-nak eljuttatott közleményében az orosz cégóriás.

MTI Világ

Trump megvizsgáltatná, mi köze Clintonnak a Roszatomhoz

Ismét "boszorkányüldözésnek" nevezte Donald Trump, hogy vizsgálat folyik az elnökválasztásba történt orosz beavatkozás ügyében. Azt viszont követelte, hogy ellenőrizzék, mi volt Hillary Clinton szerepe az orosz Roszatommal való szerződéskötésben.