szerző:
hvg.hu

A Munkáspártról van szó, a kamupártokon viszont valószínűleg nem lehet majd behajtani az összeget.

A Magyar Államkincstár szerint 16 pártnak kell visszautalnia a kampányra kapott pénzösszeget, mert nem érték el az 1 százalékos támogatottságot – számolt be az RTL Klub Híradója.

Az idei választáson összesen 14 úgynevezett kamupárt állított országos listát és 599 egyéni jelöltet, összesen 3 milliárd 61 millió 716 ezer forint kampánytámogatást kaptak.

A Political Capital elemzője viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy míg az új szabályozás szerint a pártok vezetői vagyonukkal felelnek a támogatásért, ha a pártnak nincs vagyona, illetve a vezető tisztségviselők nevén sincs semmilyen vagyon, akkor a NAV eszköztelenné válik, pedig az adóhatóságnak kellene behajtania a vissza nem fizetett támogatásokat.

Eddig egy párt, a Munkáspárt fizette vissza a kapott kampánytámogatást.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!