szerző:
hvg.hu

A kormányközeli Bors szerint az építkezésen naponta ezer ember dolgozik. Az új arénához több mint 550 parkoló és rengeteg WC tartozik majd.

Megfelelő ütemben halad a 67 ezer fős új Puskás-stadion építése – ezt írja a szombati Bors. 2019 végére kell elkészülni, a 2020-as foci Eb-nek már az egyik helyszíne lesz az aréna. A cikk szerint 142,85 milliárd forint plusz áfába kerül a stadion, de arról nem írnak, hogy ez az összeg az eredetileg tervezett 40 milliárd forint többszöröse. És persze még változhat.

A lap szerint 130 ezer köbméter betont, 19 ezer tonna betonacélt, illetve 12 ezer tonna előre gyártott acélszerkezetet használnak fel az építkezésen, ahol naponta ezer ember dolgozik, ebből több mint 600-an csak a szerkezetépítéssel foglalkoznak.

Az 50 méter magas, 316 méter hosszúságú építményre elkezdték feltenni a tetőt. A tervek szerint 556 parkoló, 27 lift, 712 mosdó is lesz az új stadionban. A cikkben azt állítják, hogy összesen 974 WC-t alakítanak ki. Az Építészfórumon is azt írják, hogy a WC-k száma 974, a mosdóké 714, a pissoire-oké 723 darab lesz.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Sztojcsev Iván Gazdaság

Ránk rohadnak a csodastadionok, ha nem öntik beléjük a közpénzt

Évente több milliárd forintot kell elkölteni a most megépülő stadionokra akkor is, ha már készen lesznek. Az arénákat 40-50 évre tervezik, de ha ez idő alatt egyetlen olyan kormányunk is lesz, amelyik nem a focit támogatná, hamar a Stadler-pálya sorsára juthatnak.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Állami gigaberuházások hizlalták a NER-lovagok cégeit

Nagyprojektekre kiszórt uniós támogatások, vizes vb, Liget projekt – remek évet zártak azok a magyar cégek, amelyek az állami beruházásokból élnek. Egészen jól behatárolható körről van szó, egészen kiszámítható üzleti modellel.