A portákon összegyűlt esővízért akkor is kell majd fizetni, ha azt a közműbe vezetik, és akkor is, ha nem.

Ha a házaknál felgyűlt csapadékvizet a közműbe vezetik el a portáról, akkor csekély összegű közműdíjat kell fizetniük a lakosoknak, ha azon kívül folyik el a víz, akkor egy nagyobb összegű díjat szednének be a kiskunhalasiaktól – legalábbis ezt tervezi a helyi képviselő-testület, tudta meg a sztarklikk.hu.

A csapadékvízről intézkedési tervet fogadott el a kiskunhalasi képviselő-testület még május 31-én, a részleteket a következő hónapokban dolgozzák ki. Az alpolgármester szerint nem egy újabb adónem beszedése a cél, hanem a városban évek óta súlyos problémákat okozó csapadék kezelése.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!