szerző:
hvg.hu

Nincs építési engedély a Lidl újbudai áruházára, de már félig készen van.

Három hónapja zajlik építésrendészeti eljárás a Lidl ellen Újbudán, miután állítólag építési engedély nélkül épít egy áruházat – írja a Magyar Nemzet. Az épület a Galambóc utca és a Fehérvári út sarkán, egy autófelszerelési bolt helyén épül, melyet a Lidl nagyrészt lebontott, mindössze az új betonszerkezet egyik oldalát töltik ki a láthatóan rossz minőségű, régi épületből maradt téglák. Míg a régi ingatlanok átalakítása nem engedélyköteles, az újak felhúzása az, a Lidlnek viszont nincs építési engedélye.

A XI. kerületi polgármesteri hivatal azt nyilatkozta, építésrendészeti eljárást kezdeményezett. A Lidl szerint viszont azért nem engedélykötelesek, mert az átalakítás magában foglalja a bontást is.

A napilapot egyébként a környéken élők keresték meg azzal, hogy szerintük kisebb pláza épül a szomszédjukban. A Lidl szerint ez nem igaz, ugyanakkora épületet húznak fel a telken, mint amekkora állt.

A kivitelező Emel Kft.-ét január végén egyébként 1,2 millió forintra büntette a gazdasági bizottság jogellenes közterület-használat, konténerek és építési anyagok illegális elhelyezése miatt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!