szerző:
hvg.hu

El kell bontani azt a teniszpályát, aminek a helyére stadion épülne, és nem lesz olcsó a munka.

Modern teniszstadion épül a Margitszigeten, a létesítmény három méterrel magasabb lehet a Groupama Arénánál, ráadásul az építéskor nem kell figyelembe venni a parkolás rendjét, a fák védelmét, valamint az árvízvédelmet szabályozó fővárosi rendeleteket. Addig is az előző teniszpályát le kell bontani, ez pedig drága feladat lesz.

Az Átlátszó vette észre: 198 millió forintba kerül a mostani pálya bontási munkája. A portál által megkérdezett szakértő azt mondta, ez óriási bevételt jelenthet, mivel a teniszpályát csak egy néhány méter magas vasszerkezet, valamint egy földtöltésre épített betonlelátó veszi körül. A teljes Vasas-stadion bontása ennél bonyolultabb feladat lehetett, de csak feleannyiba került, a Petőfi Csarnok lebontása is kijött 132 millióból.

A négy ajánlat közül csak egy volt érvényes, így a munka a West Hungária Bau Kft.-é lett. Ez a név azért került be a médiába az elmúlt hónapokban, mert egy cégcsoportba, a WHB-csoporthoz tartozik azzal a céggel, amely megvette Tiborcz Istvántól az Elios felét birtokló vállalatot.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!