szerző:
hvg.hu

A falvakban félmillió üres lakás áll, a városokban viszont nincs elég otthon.

Az építőipar 30 százalékkal növekedett tavaly, a V4-országok között Magyarországon bővült legjobban a szektor – mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) idei első ülésén.
Abból a szempontból nincs lakásprobléma, hogy szám szerint van elegendő építmény, a lakásszerkezettel viszont gond van – emelte ki Lepsényi. A falvakban nagyjából félmillió üres lakás van, a városokban viszont nincs elég ingatlan – írta a Világgazdaság hétfői száma.
Az államtitkára elmondása szerint 32 ezer csok-kérvény érkezett be, melyre 190 milliárd forintot fordítottak eddig. Bár az igénylés folyamatán egyszerűsítettek, lehetne még áramvonalasabb a rendszer – mondta Lepsényi.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!