szerző:
hvg.hu

Nem tudta azonnal megjavítani egy idősebb nagykanizsai nő telefonját a kiérkező szerelő, és ezért került baja. Az asszony erre túszul ejtette: közölte vele, hogy nem megy sehova, amíg nem lesz megint vezetékes telefonja. Az ügyészség vádat emelt ellene.

Minden bizonnyal nagyon ragaszkodott a telefonjához a nagykanizsai nő, ezért nem volt hajlandó kiengedni a lakásából a szerelőt. A férfi hiába mondta neki, hogy ő vonalellenőr, és az elromlott készüléket nem tudja megjavítani, a 60 éves asszonyt ez nem hatotta meg.

A szerelő egy darabig várt, majd mobiltelefonon szólt a rendőröknek.

A kiérkező rendőrök először a kaputelefonon keresztül kérték az asszonytól, hogy engedje be őket, ő nem volt hajlandó erre. Végül egy másik lakó nyitotta ki nekik a társasház bejáratát.

A nő a lakásának ajtaját is csak többszöri felszólításra volt hajlandó kinyitni és kiengedni a szerelőt, aki nagyjából egy órát töltött a lakásban.

A Zala Megyei Főügyészség szerdai tájékoztatása szerint a 60 éves nő tavaly nyáron jelentette be a szolgáltatónál, hogy nem működik a vezetékes telefonja.

Az asszony 2008-ban már állt a bíróság előtt sajátos akaratérvényesítési módszerei miatt. Az akkori lakása előtt az útpadkára nyolc darab, jó tenyérnyi méretű, szeges fémlapokat rakott ki, hogy megakadályozza az ott lévő postára autóval érkezők parkolását.

A postások eltávolították a szöges akadályokat, a nő azonban nem sokkal később visszahelyezte azokat a padkára, egy autós pedig ráhajtott, és a defekt csaknem balesetet eredményezett. Az asszonyt a bíróság egy évre próbára bocsájtotta.

A mostani ügyében a Nagykanizsai Járási Ügyészség személyi szabadság megsértésének miatt emelt vádat a nő ellen, akit akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetnek, ha bűnösnek találják.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!