Pintér volt cége kapta a Magyar Fejlesztési Bank őrzését

2010. július 22., csütörtök, 09:50 • Utolsó frissítés: 2010. július 22., csütörtök, 11:08
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Állami cégeknél kapott szerződéseket Pintér Sándor belügyminiszter volt cége, a Civil Biztonsági Szolgálat (CBSZ) Zrt. – értesült a hvg.hu. Az MFB-nél és annak több leányvállalatánál lezajlott vezetőváltások részben a CBSZ megbízásával jártak. Az MFB nem árulta el, milyen időre és mekkora összegért kapott munkát az őrző-védő cég.

Június 17-én Fellegi Tamás, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetője Baranyay Lászlót nevezte ki az Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. elnök-vezérigazgatójává. Baranyay az első Orbán-kabinet idején volt a bank vezetője.

A mostani vezetőcsere gyorsan lezajlott, s az átadás-átvételt értesüléseink szerint már a Civil Biztonsági Szolgálat emberei biztosították. Csakúgy, mint más, az MFB tulajdonában lévő társaságoknál, így a Kincsem Park esetében is.

A bank szóvivője, Nyiri János egyáltalán nem tartotta ezt meglepőnek, mondván, hogy az őrzés-védelem bizalmi kérdés, s ezzel a gazdaság összes szereplője tisztában van, maguk a szakmabeli cégek is. „Az MFB és a portfóliójába tartozó cégek közül még négy, tehát összesen öt cég őrző-védő feladatait látja el a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.”

Az MFB-nél korábban a Bizalom Vagyonvédelmi Szolgáltató Kft. látta el ezeket a feladatokat. A Bizalommal a szerződésnek megfelelően, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével bontotta föl a kapcsolatot az MFB – állította a szóvivő. „A pénzügyi kérdésekről a Civil méltánylandó, jogos érdekeire figyelemmel kell lennünk, ezért nem tudok konkrétumokkal szolgálni.”

Nyiri János megjegyezte: a 2002. évi kormányváltás után „a bank új vezetése nem volt bizalommal a tulajdonában álló Defend Kft. iránt sem, és inkább tönkretette a saját biztonsági cégét, csak hogy mással szerződhessen.”

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés


Pintér volt cége kapta a Magyar Fejlesztési Bank őrzését
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X