szerző:
hvg.hu

Rasszista, a roma családok kiirtásával fenyegető feliratokat írtak ismeretlenek több házra és kapura a Miskolchoz közeli Forrón. A helyi kisebbségi önkormányzat vezetője szerint ezek a feliratok összefüggnek a néhány hete Miskolcon feltűnt plakátokkal, melyeket a kanadai követség tetetett ki a városban.

Fenyegető szövegekkel firkálták össze a házakat a Miskolc melletti Forrón mindenfelé. "Az volt felírva a kapura, hogy takarodjak a testvérem után Kanadába" – mondta el Lakatos Zoltán, a kisebbségi önkormányzat vezetője az ATV-nek.

Romák és nem romák egyaránt megdöbbentek az ismeretlenek akcióján.

"Reggel megdöbbentünk, amikor megláttuk, hogy az egész ház így össze volt firkálva. Ilyen még itt soha nem volt. Nekünk egymással, nem szép dolog, hogy ilyet mondok, de cigányok közt lakunk, de soha még problémánk nem volt" – vélekedett egy helyi lakos.

A helyiek biztosak abban, hogy olyanok festették össze a házakat, akik ismerik őket. Az ügyben a helyi kisebbségi önkormányzat feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!