szerző:
MTI

Öt helyszínt jelölt meg a fővárosi önkormányzat, ahol a karitatív szervezetek díjmentesen használhatják a közterületet ételosztásra. A helyszínek bővítését vizsgálják – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Tarlós István főpolgármester.

A Fővárosi Közgyűlés közterület-hasznosítási bizottsága által javasolt területeken idén minden nap, reggel 8 és este 6 óra között lehet ételosztást tartani – mondta Tarlós István.

Ilyen – fővárosi önkormányzati tulajdonú – terület az I. kerületben a Déli pályaudvar Krisztina körút felőli kijáratánál egy fedett rész, a IV. kerületben az Árpád utca és a Szilágyi utca kereszteződése az újpesti felüljárónál, a XIV. kerületben az Ajtósi Dürer utca felől a parkba vezető aszfaltos útszakasz, a IX. kerületben a Soroksári út és a Máriássy utca találkozás a vasút mellett, valamint a XI. kerületben a Budafoki út, Galváni út találkozásánál egy parkoló. Vizsgálják, hogy ezeken kívül más helyszínek is szerpeljenek-e a javasoltak között.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat egészségügyi dolgozókat is foglalkoztat majd az ételosztások helyszínén, s segítenek a rászorulókat a rendszeres ellátó rendszerbe terelni – mondta Tarlós, hozzátéve, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó felkészült a takarításra, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság pedig a szabályok betartatására. 

A főpolgármester kitért arra is, hogy részletes egyeztetéseket folytattak a kerületekkel is, s a XIII. kerületet leszámítva mindenhol megegyeztek a további helyszínekről. Bírálta, hogy miközben a kerület MSZP-s polgármesterétől "kioktató" levelet kapott arról, hogy a főváros el akarja rejteni az ételosztást a közterületekről, Tóth József arra hivatkozva utasította el a főváros által javasolt helyet, hogy az egy kiemelt presztízsű terület, aminek nyugalmát meg akarja őrizni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!