szerző:
MTI

Négy településen tartottak ma időközi önkormányzati választást: a baranyai Bezedeken és Somogyviszlón, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőgagyon és Szendrőládon.

Szabó Béla György lett Somogyviszló polgármestere

Három független jelölt közül Szabó Béla Györgyöt választották polgármesterré a Baranya megyei Somogyviszlón vasárnap.

Itt az időközi választást azért kellett kiírni, mert a településen tavasszal, a korábbi községvezető halála miatt tartott, ugyancsak időközi voksoláson szavazategyenlőség alakult ki a legtöbb helybéli által támogatott Méhészné Márkus Mária és Szabó Béla György között. A 263 lakosú község 203 választópolgára közül 140-en vettek részt a vasárnapi választáson, amelyen Szabó Béla György 61, Méhészné Márkus Mária 45, Czupor Gábor pedig 33 szavazatot kapott.

Szabó Krisztiánt választották Felsőgagy polgármesterének

Szabó Krisztián függetlenként induló jelöltet választották meg ismét a vasárnapi időközi voksoláson a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőgagy polgármesterének - közölte a szavazatok összeszámolása után Kerékgyártó Judit jegyző.

Az időközi választást azért tartották a községben, mert a képviselő-testület áprilisban feloszlatta magát. Szabó Krisztián egyedüli jelöltként indult újra a polgármesteri posztért. A névjegyzékben szereplő 158 felsőgagyi lakos közül 94-en szavaztak, a régi-új polgármester 88 voksot kapott.

A településen önkormányzati képviselőket is választottak vasárnap, a négy képviselői helyre hét független jelölt pályázott.

Megvannak Bezedeken az új helyi képviselők is

Önkormányzati képviselőket választottak a Baranya megyei Bezedeken vasárnap, az időközi választást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület áprilisban feloszlatta magát. Ezt azzal indokolták, hogy nem tudnak együtt dolgozni a polgármesterrel. A 246 lakosú településen a 214 választásra jogosult közül 83-an jelentek meg.

A testület négy képviselői helyére öt független jelölt, Borok István, Armbruszt Erika, Fölker Tamás László, Baloghné Réder Andrea és Tóth Imre Ferenc pályázott, utóbbi a korábbi testületnek is tagja volt. Baloghné Réder Andrea kapta a legkevesebb szavazatot, így ő nem nyert mandátumot.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!